Desktop movie
Mobile movie

Sustainable Innovation

Our vision is to become the best manufacturer of hydraulic cylinders in the world thanks to our sustainable production processes. Short lead times and peace of mind for our customers are the key principles guiding our day-to-day work.

 

ISO 9001 2015 RGB  AAA certifiering

Vattendrag i en skog
manniskor sitter i mote 1
man mater med intrument

Combining Innovation With Expertise

Determination is key to finding our solutions – we see setbacks as a chance to discover new opportunities.

A Company At The Cutting Edge

We want to be the best manufacturer of hydraulic cylinders in the world, and our goal is have the shortest lead times on the market.

gridpattern

We produce all kinds of hydraulic cylinder

From standard designs to the most advanced models – we have the cylinder for you

Built-in safety features for extra security and performance

Fully custom made to each customer’s needs and wishes

Contact us for more information

skipp button
skipp button

Spirit of innovation

Our power lies in the ability to transform skill and the spirit of innovation into high-quality hydraulic cylinders. Our flexibility and efficiency when it comes to production allow us to offer rapid deliveries.

FAQ
sjo vid skog
kollegor tittar pa komponent
kvinna star framfor robot med mobil

Sustainable production

We want to see a society in which we exist in balance with the resources available and where energy is renewable. We are proud to take responsibility for our hydraulic cylinders and we carry out quality assurance in several stages throughout the manufacturing process.

PRECISION THROUGH FOCUS ON THE DETAILS

Thanks to our efficient production process, we can produce and deliver custom hydraulic cylinders alongside our standard models, which range in diameter from 25 mm to 200 mm.

gridpattern

Our team

Our talented employees work in close collaboration with our customers in order to understand what they need and develop tailor-made solutions for product development and problem solving. Long-lasting relationships are built on good service and guidance, ensuring each customer’s needs are taken care of.

grupp med glada medarbetare
Hydralid Logo symbol

Address

Änghagsgatan 13, SE-531 40, Lidköping

Hydralid Logo symbol

Visit us on

Linkedin
Filip Frojd

Filip Fröjd

CEO/Sales
Henrik Blomqvist

HENRIK BLOMQVIST

Head of production
Ewa Grahn

Ewa Grahn

Quality/Environment
Ida Roberthson Andersson

IDA ROBERTHSON Andersson

System Manager
Jan Manitski

JAN MANITSKI

Constructor
Mattias Helt

Mattias Helt

Purchase/Operational excellence
Kim Norgaard

KIM NÖRGAARD

Purchasing/Processing
Eva Appeltofft

Eva Appeltofft

Finance
Maria Frojd

Maria Fröjd

Marketing/Communications
Bernt Svensson

BERNT SVENSSON

Technology/Maintenance
Dennis Svensson

Dennis Svensson

Production Technologies
Filip Frojd

Filip Fröjd

CEO/Sales
Maria Frojd

Maria Fröjd

Marketing/Communications
Eva Appeltofft

Eva Appeltofft

Finance
Hydralid Logo symbol

Ewa Grahn

Ewa Grahn

Quality/Environment
Hydralid Logo symbol

Address

Änghagsgatan 13, 531 40 Lidköping
Sweden
Mattias Helt

Mattias Helt

Purchase/Operational excellence
Dennis Svensson

Dennis Svensson

Production Technologies
Jan Manitski

Jan Manitski

Designer
Kim Norgaard

Kim Nörgaard

Purchasing/Processing
Hydralid Logo symbol

Henrik Blomqvist

Henrik Blomqvist

Head of production
Bernt Svensson

Bernt Svensson

Technology/Maintenance
Ida Roberthson Andersson

Ida Roberthson Andersson

System Manager
Hydralid Logo symbol

kartpil 1
Änghagsgatan 13
531 40, Lidköping
Hydralid logo
Hydralid logo tagline
gridpattern
Spirit of Innovation: Hydralids motto
Intervju med Hydralids nya produktionschef, Henrik
Branschvinnare 2023
Vår vision

Spirit of Innovation: Hydralids motto

Vad betyder innovation för dig?

För oss är det en del av vårt kärnuppdrag, något som återspeglas i allt vi gör. “Spirit of innovation” är den passion vi har för den ständiga strävan att bli bättre, det som får oss att söka nya möjligheter, bryta gränser och se till att våra produkter förblir de bästa i sin klass.

På Hydralid innebär “Spirit of innovation” att vara fokuserad på att ta fram innovativa kundunika lösningar i världsklass till marknaden. Genom skräddarsydda lösningar och förstklassiga komponenter till vårt kompletta sortiment av hydraulcylindrar fortsätter vi att utveckla ledande produkter som ökar prestanda och kvalitet hos våra kunder.

Innovation är inte något vi sporadiskt arbetar med. Det är något som ingjuts i alla aspekter av vårt arbete, vilket driver oss mot vårt mål att vara den främsta tillverkaren av hydraulcylindrar.

Genom att investera i den senaste teknologin och utveckling har vi ett åtagande att producera säkra och pålitliga produkter med maximal effekt.

DSF0055

 

Kontakta oss för att ta reda på hur våra innovativa lösningar kan förbättra dina prestationer: kontakta oss

Intervju med Hydralids nya produktionschef, Henrik

Vi på Hydralid är glada att välkomna Henrik som vår nya produktionschef. Henrik har en imponerande bakgrund inom produktion och vi är övertygade om att han kommer att leda vårt team mot nya höjder. I denna intervju får du lära känna Henrik och ta del av hans tankar om framtiden för produktionen hos Hydralid.

 

 

Hej Henrik! Vad motiverade dig att söka tjänsten som produktionschef på Hydralid? Vad ser du mest fram emot med din nya roll?

Hydralid i mina ögon är ett framåtsträvande företag med en stor framtidstro och utvecklingspotential. Det ska bli väldigt kul att få vara delaktig i den resan och att få en chans att bidra med mina kunskaper och idéer för fortsatt väg framåt.

 

Hur har din tidigare erfarenhet förberett dig för att ta över rollen som produktionschef på Hydralid?

Jag har min bakgrund inom maskin underhåll inom tillverkningsindustrin. Jag tror att min styrka ligger i att ha en förståelse, inte bara för ett produktionsflöde utan även kunna tänka maskinunderhåll, för att kunna bygga vidare på en teknisk tillgänglighet i syfte att öka maskintillgänglighet och produktivitet.

 

Hydralid är känt för att ha en innovativ kultur, hur ser du på din roll i att upprätthålla och förbättra företagets innovationsförmåga?

Från tidigare erfarenheter har jag med mig att kontinuerligt arbeta med ”ständiga förbättringar” och jag blir inspirerad av det och den kultur som finns inom Hydralid. Tillsammans kommer vi jobba mot framtiden!

 

Vad skulle du vilja säga till Hydralids kunder och partners om ditt engagemang för att leda produktionen av högkvalitativa, hållbara hydraulcylindrar på Hydralid?

Jag ser fram emot samarbetet med våra kunder och att vi kontinuerligt jobbar mot målet ”noll fel till kund”. Dit kommer vi genom att fortsätta utveckla vårat arbete med intern produktionskontroll och säkerställa korrekt kvalité till slut kund.

 

Henrik Blomqvist, Hydralids produktionschef

Spirit of innovation är en av Hydralids ledstjärnor. Vad betyder det för dig?

För mig betyder det att hitta rätt lösningar och att vara det självklara valet åt våra kunder och bidra till deras utveckling. Det utvecklar oss på Hydralid.

Tack Henrik. Hur kommer man i kontakt med dig?

Mig når man via telefon eller mail!
Tel: +46 766 00 12 20

Mail: henrik@hydralid.se

Branschvinnare 2023

Vi på Hydralid är enormt stolta och hedrade över att ha blivit utnämnda till Branschvinnare 2023! Det är fantastiskt att se vårt hårda arbete och dedikation belönas på detta sätt.

 

”Vi är övertygade om att vår passion och vårt engagemang är nyckeln till vår framgång. Denna utmärkelse är ett bevis på att hårt arbete och dedikation verkligen lönar sig. Vi kommer fortsätta sträva efter att leverera högsta kvalitet och innovativa lösningar till våra kunder och samtidigt fortsätta att utveckla och förbättra vår verksamhet.” Filip Fröjd, VD

En branschvinnare är ett företag som har överträffat den egna branschens utveckling i såväl omsättning som resultat. Företaget måste även visa upp ett positivt resultat. Snittet räknas fram en gång per år och baseras på samtliga företag inom den aktuella branschen.

Logotyp för branschvinnare 2023

Vår vision

En vision fungerar som en kompass. Den vägleder för att lättare kunna fokusera på målet. Den inger hopp om en bättre framtid där hårt arbete är motivation för att en dag nå dit. Vår vision är vår drömbild som vi ständigt strävar mot.

Hydralid är ett företag som har siktet inställt på att revolutionera hydraulcylinderindustrin. Vårt mål är att vara världens bästa tillverkare av hydraulcylindrar genom en hållbar produktion. Denna vision skiljer sig från andra företag i branschen, då vi strävar efter att inte bara tillhandahålla högkvalitativa produkter utan också att göra det på ett sätt som är miljöansvarigt.

Hydraulcylindrar är en avgörande komponent i olika industrier, inklusive konstruktion, drift och tillverkning. De används för att ge kraft och rörelse i tung utrustning, vilket gör dem nödvändiga för många industriella verksamheter. Vårt fokus på en hållbar produktion innebär att vi vill leva i ett samhälle där det är balans mellan våra tillgångar och energin är förnybar, samtidigt som vi levererar förstklassiga prestanda.

Vi uppnår detta genom att använda den senaste tekniken och tillverkningsprocesser som minimerar avfall och sparar resurser. Vi prioriterar också användningen av förnybara energikällor och arbetar för att minimera koldioxidavtrycket från vår verksamhet. Detta engagemang för hållbarhet hjälper inte bara miljön, utan det hjälper också resultatet genom att minska kostnaderna och förbättra effektiviteten.

Med ett engagemang för hållbarhet och kundnöjdhet är Hydralid ett företag att ta hänsyn till för dina behov av hydraulcylindrar.

Vår vision är att vara världens bästa tillverkare av hydraulcylindrar genom en hållbar produktion

FAQ

Are you thinking about something in particular? Here we have gathered all the answers to the most common questions we receive.

PRODUCTS
What does Hydralid do?

Hydralid provides OEMs with high-quality hydraulic cylinders at short lead times and using cost-effective processes.

What size hydraulic cylinders do you produce?

In addition to our custom-made hydraulic cylinders, we also manufacture cylinders from 25 to 200 mm in diameter.

Do you offer custom-made hydraulic cylinders?

Yes, we specialise in manufacturing custom-made hydraulic cylinders. We work with our customers to understand their specific requirements and wishes, so that we can create a tailor-made cylinder perfect for their unique requirements

What is a hydraulic cylinder?

A hydraulic cylinder is a mechanical component used to convert hydraulic power into motion. It comprises a cylinder barrel, a piston driver and hydraulic fluid. As the fluid enters the cylinder, the piston driver is pushed forwards, creating a linear movement. Hydraulic cylinders are commonly used in industrial applications to produce powerful yet precision-controlled movement.

What lead times can you offer?

Our standard lead time is four weeks.

Do you make individual cylinders?

No, we only offer batch production.

SUPPORT
Who should I contact if I’m interested in purchasing your products?

You can get in touch by sending us an email or giving us a call in the first instance, if you are interested in buying our products.

Contact

Will I have a dedicated salesperson?

Yes, we assign each customer a dedicated salesperson who will help you through the entire process, from initial query to delivery.

What do you mean by sustainable production?

By sustainable production we mean that we aim for sustainable decisions at all stages of our operations, from investments to purchasing and production. This includes reducing our impact on the environment, working to promote social responsibility and having a positive impact on society.

SERVICE
Do you repair cylinders?

No, we only manufacture new hydraulic cylinders. We produce high-quality hydraulic cylinders based on our customers’ specific needs, but we do not carry out repairs to existing cylinders.

APPLY FOR A JOB
I’d like to join your team, how do I apply?

Thank you for your interest in becoming part of our team. We advertise vacant positions on our website and on our LinkedIn page. Each job advertisement includes details of how to apply. We look forward to hearing from you! Would you like to send an open application?

 

Email us

SE EN DE